0
(0)

کناف از مصالح ساختمانی جدید و نوعی صفحات گچی هستند که به صورت آماده وجود دارند. از این صفحات در ساخت سقف و دیوار کناف و دیوار کاذب استفاده می شود. ویژگی های منحصر به فرد کناف مانند سبک بودن و کمتر بودن هزینه استفاده از آن نسبت به مصالح قدیمی، باعث محبوبیت زیاد آنها شده است. علاوه بر این داشتن ویژگی های دیگر مانند مقاومت در برابر رطوبت، مقاومت در برابر حرارت و حتی جلوگیری از پخش صدا در داخل محیط از ویژگی های دیگر این مصالح است که امکان اجرای آنها با استفاده از مصالح قدیمی وجود ندارد. کناف در ساختمان سازی کاربردهای زیادی دارد. در ادامه این مطلب به بررسی انواع استفاده کناف در ساختمان و به خصوص سقف و دیوار کناف می پردازیم.

دیوار کناف جداکننده

از دیوارهای جداکننده کناف به منظور تقسیم فضای داخلی ساختمان استفاده می شود. این دیوارها باربر نیستند و وزنی روی آنها اعمال نمی شود. برای اجرای دیوار کناف از پانل های کناف مجزا استفاده می شود. بین پانل های کناف مجزا درزهایی وجود دارد که در انتها درزهای بین این پانل ها درزگیری می شوند. سطح نهایی دیوارهای جداکننده به صورت منسجم و مناسب رنگ آمیزی یا استفاده از هر نوع پوشش دیگر روی آنها هستند. همچنین فضای خالی دیوار امکان استفاده از مواد عایق حرارت، صدا و … را فراهم می کند. امکان عبور تاسیسات مانند لوله کشی، سیم کشی و سیستم های تهویه نیز از فضای خالی دیوار وجود دارد. دسترسی به این مواد از پشت دیوار کناف بسیار آسان است و این باعث سهولت نگهداری و تعمیر آنها می شود.

از مزایای دیوار کناف می توان به سرعت بالا در اجرا اشاره کرد. از آنجایی که صفحات کناف به صورت آماده تهیه می شوند، مدت زمان اجرای دیوار کاذب بسیار پایین تر است. همچنین ضخامت دیوار کاذب از دیوار های قدیمی کمتر بوده و این سطح مفید و فضای قابل استفاده ساختمان را افزایش می دهد. وزن دیوار کاذب از دیوارهای قدیمی کمتر است و این باعث امنیت بیشتر بنا در برابر زلزله می شود. همچنین در صورت آسیب دیدگی هر کدام از صفحات کناف، امکان تعویض آن پانل به راحتی وجود دارد. این باعث صرفه جویی در امر نگهداری از ساختمان می شود.

دیوار کناف پوششی

در این نوع دیوار، صفحات کناف با استفاده از وسایل و مواد مخصوص به دیوار اصلی زیرین متصل می شوند. از فضای آزاد بین دیوار زیرین و دیوار پوششی می توان برای عبور تاسیسات، سیم کشی، لوله کشی و … استفاده کرد. دسترسی به تاسیسات زیر دیوار پوششی بسیار آسان است. از این دیوار کناف می توان برای نوسازی خانه ها نیز استفاده کرد. با توجه به استفاده از صفحات آماده برای اجرای این نوع دیوار کناف، سرعت اجرای آن بسیار بالاست.

از مزایای استفاده از دیوار کناف پوششی می توان امکان استفاده از صفحات ضد رطوبت، ضد حریق یا عایق صدا در هنگام اجرای پروژه اشاره کرد. علاوه بر این دیوار کناف بسیار منعطف بوده و امکان اجرای طرح های مختلف روی آن مهیاست. امروزه اجرای طرح های مختلف داخلی که امکان اجرای آنها با مصالح قدیمی وجود ندارد، با استفاده از کناف به راحتی صورت می گیرد. همانند همه انواع دیگر سقف کناف و دیوار کاذب، در دیوار کناف پوششی نیز از صفحات مجزا استفاده می شود. این کار امر تعمیر و نگهداری از آنها را بسیار آسان می کند. در صورت آسیب دیدگی هر بخش از دیوار، می توان پانل کناف آن قسمت را به راحتی تعویض کرد.

سقف کاذب کناف

استفاد از کناف در اجرای سقف کاذب متداول ترین کاربرد کناف است. با توجه به اینکه صفحات کناف از پیش تولید می شوند، اجرای کناف سقف همانند دیوار کناف بسیار سریع است. علاوه بر این، مصالح قدیمی مانند گچ پس از اجرا نیاز به خشک شدن دارند. کناف پس از اجرا نیازی به خشک شدن ندارد و این امر باعث می شود ساختمان بسیار سریع تر آماده شود. سقف های کاذب کناف به طور عمده دو نوع هستند. در ادامه به بررسی هر دو نوع و کاربردهای آنها می پردازیم.

سقف کاذب مشبک

سقف کاذب مشبک یک نوع مصالح تزئینی ساختمان است. این نوع سقف کاذب با استفاده از آویزه هایی به سقف اصلی متصل می شوند. برای ایجاد ویژگی هایی مانند مقاومت در برابر رطوبت، مقاومت در برابر حریق و عایق صدا به سقف از سقف کناف استفاده می شود. سقف کاذب مشبک یکی از پر استفاده ترین سقف های کاذب در ساختمان سازی است.

سقف کاذب مشبک نیز انواع مختلف مانند گچ، پی وی سی و طلق دارد. استفاده از سقف مشبک زیبایی زیادی به محیط ساختمان می بخشد. علاوه بر این از مزایای دیگر سقف مشبک همانند دیوار کناف، قابلیت تعمیر و نگهداری آسان آن است. با توجه به اینکه سقف مشبک از تایل های مجزا تشکیل شده است، در صورت آسیب دیدگی هر یک از این تایل ها، امکان تعویض همان تایل به منظور ترمیم وجود دارد. از مزایای دیگر آن نصب سریع و صرفه جویی در زمان و هزینه اجرای پروژه های ساختمانی است.

سقف کاذب یکپارچه

این نوع سقف جایگزین خوبی برای سقف های کاذب غیر استاندارد هستند. در پایان اجرای سقف کاذب یکپارچه، فضای بین پانل های گچی درزگیری می شود و نمایی منسجم به سقف می دهد. از مزایای این نوع سقف علاوه بر زیبایی می توان به سرعت بالای اجرا اشاره کرد. انعطاف بالای سقف کاذب یکپارچه قابلیت اجرای طرح های مختلف روی آن را به ما می دهد. همچنین با توجه به سبک بودن پانل های کناف، وزنی که این سقف به سازه وارد می کند از مصالح قدیمی بسیار کمتر است. این باعث مقاومت بیشتر سازه در برابر زلزه می شود. استفاده از این نوع سقف کاذب به همراه دیوار کناف باعث زیبایی بیشتر طراحی داخلی ساختمان می شود.

 

چقدر این مطلب برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن از ستاره ها استفاده کنید

میانیگین آرا: 0 / 5. تعداد آرا: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *